PIKKARALAN kylätiedote Kesäkuu 2022

1.6.2022 -- Posted by : kylayhdistys

Vielä ehdit mukaan betoniaskarteluun!

Betoniaskartelu sunnuntaina 5.6.2022 klo 13-15 Hämäläisellä. Ilmoittautumiset Terhille tekstiviestillä 044 236 8672. Ota mukaan muotteja, vanhoja pyyhkeitä ym. materiaalia.


Siivoustalkoot Uimamontulla

Perinteiset koko kylän yhteiset siivoustalkoot uimamontulla lauantaina 11.6.2022 klo 13 alkaen. Talkoolaisille tarjolla makkaraa ja mehua nuotiolla. Otattehan mukaan omat haravat, lapiot, talikot ym. työvälineet.

talkoo_kesa22.png

Tervetuloa!


Kesäkuun lähiliikuntahaaste

Etsi kartan osoittamasta paikasta (nuoli) postilaatikko ja osallistu arvontaan jättämällä laatikkoon yhteystietosi. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja kyläyhdistyksen Facebook-sivuilla. Arvomme yhteystietojen jättäneiden kesken paikallisten yritysten lahjakortteja tai tuotepalkintoja. Kesäkuun palkintona arvotaan Marja-Liisa Suvannon lahjoittama tuotepalkinto.

Kesäkuun vihje

Osuuskauppa (ok.) on vähittäiskauppaa harjoittava osuuskuntamuotoinen yritys. Kaupan jäseneksi liittyneet asiakkaat ovat samalla kaupan omistajia (”asiakasomistajia”). Osuuskaupan tarkoituksena on tarjota palveluja ja etuja jäsenilleen. Myös liiketoiminnan tuotto käytetään pääosin jäsenten hyväksi, palvelujen ja tarjonnan kehittämiseksi. Ryhtyessään osuuskaupan jäseneksi uusi jäsen sijoittaa kauppaan sen säännöissä määrätyn maksun. Kaupasta jäsen saa tyypillisesti jäsenetuja kuten asiakashyvitystä (bonusta) tai osuuden voitosta. Jos jäsen eroaa osuuskaupasta, hän saa maksamansa maksun takaisin kaupan säännöissä määrätyllä tavalla.

Osuuskaupassa asiointi ei yleensä edellytä osuuskaupan jäsenyyttä. Osuuskaupat saivat alkunsa yksityiskaupan epäkohdista. Itse omistamansa osuuskaupan avulla kuluttajat pyrkivät hankkimaan hyviä tavaroita mahdollisimman halvalla hinnalla. Useimmissa maissa osuuskaupat ovat olleet suurimmaksi osaksi kaupunkilaisten ja kaupunkityöväestön perustamia. Suomessa kuitenkin maanviljelijöiden osuus oli alusta alkaen huomattava.


Koko kylän yhteinen Oulujoki-risteily

Tervetuloa koko perheen jokiristeilylle M/S Angelinalla! Lähdemme jokivarren kyläyhdistysten yhteiselle jokiristeilylle maanantaina 27.6.2022 klo 16.00. Risteily kestää n. kolme tuntia. Ohjelmassa kulttuuripääkaupunkiasiaa, jokivarren historiaa ja musiikkia!

Matkan hinta 35 €/henkilö. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 15.6. mennessä Pirjo Karhu, puh. 0500 448 004.

Lähtöpaikka Värtön ranta, Kasarmintie 53, 90230 Oulu.

Maksa ilmoittautumisen jälkeen Pikkaralan kyläyhdistys ry:n tilille FI46 5741 3642 5071 87 OKOYFIHH. Maksun viestiksi Oulujokiristeily.

Tervetuloa mukavalle matkalle!


MLL-perhekahvilakysely

Ensi syksynä olisi mahdollista aloittaa Pikkaralassa alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattua toimintaa. Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvila kokoontuisi kerran viikossa tai joka toinen viikko koululla.

Perhekahvilassa tutustuttaisiin muihin samassa elämäntilanteessa oleviin lapsiin ja vanhempiin. Lapset saisivat saman ikäistä leikkiseuraa. Juttelisimme, kahviteltaisiin ja leikittäisiin lasten kanssa.

Toiminnasta kiinnostuneet voivat kertoa osallistumishalukkuudesta ja toiveista soittamalla Pirjo Karhulle p. 0500-448 004 tai Asta Mehtälälle p. 0400-808848.


Pikkaralan kyläyhdistys ry toivottaa kivaa kesää kaikille kyläläisille!

 

Share: