Muuta asumaan Pikkaralaan !

Toivotamme uudet asukkaat lämpimästi tervetulleiksi!

Pikkarala sijaitsee Oulusta Muhoksen suuntaan alle 20 km /  20min  Oulun keskustasta Valtatie 22 varrella.  Pikkarala on ihanteellinen asuinpaikka, jos haluat asua lähellä puhdasta luontoa Oulujokivarren idyllisissä maisemissa, turvallisessa lapsiystävällisessä maalaiskylässä, jossa kyläläiset tunnetaan ja ihmisistä välitetään. Meillä on tilaa myös kaikenkokoisille eläimille.

Pikkaralassa aloitettiin valokuituverkon rakennus kesällä  2021, johon kaikilla kiinteistöillä on mahdollisuus liittyä. Huippunopean ja aidon valokuituliittymän ansiosta etätyöskentely ja yritysten tietoliikennetarpeet ovat Pikkaralan alueella turvattu tuleviksi vuosikymmeniksi. 

Annamme mielellämme lisätietoja alueesta ja mahdollisuuksien mukaan autamme rakennuspaikan löytämisessä. 

Ota yhteyttä puhelimitse p. 044 4890001 / Jukka Kärkkäinen tai lähetä sähköpostia pikkarala@gmail.com .

Punaisella värjätty alue on alle 20 min ajomatkan sisällä Oulun keskustasta


Pikkaralan kaavoitustilanne

Pikkaralan ja Oulujokivarren kaavoitusprosessin etenemistä voi seurata tarkemmin oulun kaupungin sivuilta:
https://www.ouka.fi/oulu/kaupunkisuunnittelu/oulujokivarsi.

Oulun kaupunki järjesti tiedotus- ja keskustelutilaisuuden Pikkaralan asemakaavoituksesta  Pikkaralan koululla 21.6.2023. Tilaisuudessa esitettiin alustavat Pikkaralan maankäytön suunnitelmavaihtoehdot asukkaille sekä maanomistajille.  Keskustelun pohjaksi suunnitelmavaihtoehtoina esitettiin tiivis ja väljempi vaihtoehto keskustelun herättämiseksi sekä palautteen saamiseksi. Lopullinen suunnitelma tulee olemaan kenties esitettyjen suunnitelmien välimuoto terästettynä joillakin muutoksilla. Palautetta kannattaa edelleen jättää ja se on hyvin tervetullutta kaavoitusprosessin edetessä. 

Tiiviimpi kaavaehdotus ( linkki kaupungin sivulle myös tässä):

Väljempi kaavaehdotus ( linkki kaupungin sivulle myös tässä):


Pikkaralan voimassaoleva rakennuspaikkakartta

Alla olevaan karttaan on merkitty punaisilla ympyröillä Oulujoen osayleiskaavan mukaiset rakentamattomat rakennuspaikat tällä hetkellä. Kaikki vapaat paikat ovat yksityisessä omistuksessa.

Kartan keskivaiheilla koulun lähelle on rajattu punaisella viivalla tällä hetkellä asemakaavoitettavaksi osoitettu alue, joten sinne ei ole osoitettu rakennuspaikkoja toistaiseksi. Oulun kaupunki omistaa kyseiseltä alueelta merkittävän määrän alueita ja Pikkaralan kyläyhdistys tekee kaupungin kanssa aktiivisesti yhteistyötä, jotta rakennuspaikkoja saadaan myös tälle alueelle.

Karttaa voi lähentää/loitontaa hiiren rullalla tai oikeassa alareunassa olevista + ja - napeista. Karttaa voi keskittää vetämällä hiirellä vasen nappi pohjassa. Viemällä hiiren osoittimen punaisten ympyröiden päälle, kuvan alareunaan ilmestyy rakennuspaikan kiinteistötunnus ja mahdollista myyntitietoa kiinteistöstä. Kiinteistötunnuksella voi hankkia omistajatiedot näillä ohjeilla: Maanmittauslaitos.

  • Kiinteistörajat(musta katkoviiva) ja -tunnukset on haettu (2020)  karttapaikka-sovelluksesta © Maanmittauslaitos.
  • Taustakarttana on käytetty Oulujokivarren osayleiskaava - karttaa © Oulun kaupunki.

Pikkarala Oulujokivarren osayleiskaavassa

"Pikkaralaa esitetään kehitettäväksi kyläalueena, jota tukevat pienet lähipalvelut.…

Myytävät tontit ja asunnot kaupallisissa palveluissa

Tällä sivulla näytetään ETUOVI.com ja OIKOTIE.FI palveluissa myytävät asunnot ja tontit Pikkaralan…

Oulun omistamat kiinteistöt Pikkaralassa

Oulun kaupungin omistamat kiinteistöt Pikkaralan asemakaavoitettavaksi sijaitsevalla alueella ja sen…