Valokuituhanke


Tälle sivulle päivitetään Pikkaralan alueen valokuituverkon rakentamissuunnitelmien kehittymistä ja asioiden saamia käänteitä. Päivitykset julkaistaan blogimuotoisesti. Tavoitteena toki on, että hanke saa onnellisen lopun ja Pikkaralan alueen kotitalouksiin saadaan suora valokuituliittymä.

Valokuituverkon rakentaminen on iso ja hintava projekti, jossa tarvitaan hyvin monien osapuolien välistä yhteistyötä ja muun muassa valtion ja/tai EU:n valokuidun rakentamistuista päättävien viranomaisten ja Oulun kaupungin päättäjien myötämielisiä päätöksiä . Tämän vuoksi on odotettavissa, että hankkeen kokonaiskesto on mieluummin vuosia kuin kuukausia.


Pikkaralan valokuituhankkeen uutiset

Oulun kaupunki ei näe nopeaa laajakaistaa tärkeänä asukkailleen

Oulun kaupungin mukaan kiinteän laajakaistan saatavuus on valtakunnallisesti kärkiluokkaa ja ilmeisesti siis riittävä Oulun tarpeisiin. Oulun kaupungin laajakaistayhteyksien edistämistä selvittänyt työryhmä toteaa, että kaupungin on tärkeää toimia kustannustehokkaasti häiritsemättä markkinaehtoista toimintaa.

Laajakaistan levinneisyys Oulussa

Tarkastellaan kiinteän laajakaistan levinneisyyttä Joulukuussa 2019 Oulun alueella ja sen ympäristössä Traficomin karttaa käyttäen.

Viskaalinmäellä asennetaan valokuitua

No niin, sieltähän se jo tuli, mutta ei kuitenkaan Pikkaralaan.

Laajakaista-asian edistyminen Oulun kaupungissa

Katsaus Oulun kaupungin laajakaistaa koskeviin päätöksiin

EU:n komissio: Vähintään 100 Mbit/s laajakaista koteihin vuoteen 2025 mennessä

EU:n komission, Suomen liikenneministeriön tavoitteita laajakaista-asiassa ja totetumia. Oulun kaupungin tavoitteet ja lopuksi muutama kommentti

Pikkaralan valokuituhankkeen aloitus

Valokuituhankkeen aloitus