PIKKARALAN kylätiedote Toukokuu 2021

11.5.2021 -- Posted by : kylayhdistys

Tervetuloa Pikkaralan kyläyhdistyksen jäseneksi

Jäseneksi liittyminen tapahtuu täyttämällä lomakkeen tästä linkistä tai  lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pikkarala@gmail.com ja maksamalla jäsenmaksun alla olevan ohjeen mukaisesti.
Ilmoita viestissä seuraavat tiedot: nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kotipaikka, sekä tieto siitä liitytkö varsinaiseksi jäseneksi vai kannattajajäseneksi. Tiedot voi ilmoittaa myös kirjeitse Shellin ilmoitustaulun vieressä olevaan yhdistyksen postilaatikkoon tai puhelimitse 044-4890001. Jäseneksi liittyessäsi annat luvan tallentaa ilmoittamasi tiedot Pikkaralan kyläyhdistys ry:n pitämään jäsenrekisteriin.
Jäsenmaksun suuruudeksi syyskokous on vahvistanut: varsinainen jäsen 10 €, kannnattajajäsen henkilö 10 € ja kannattajajäsen yhteisö 30€ vuodessa. Erillistä liittymismaksua ei peritä. Jäsenmaksu maksetaan Pikkaralan kyläyhdistys ry:n tilille FI46 5741 3642 5071 87 OKOYFIHH, maksun viestiksi jäsenmaksu 2021.


Metalliromut kierrätykseen!

Pikkaralan Shellin pihalla on metallinkeräyslava. Kerättävä keräysmetalli uusiokäytetään raaka-aineena vähentäen maasta louhittavan metallin tarvetta. Näin myös sinä voit olla vähentämässä jättämäämme hiilijalanjälkeä!
Metallinkeräykseen voit jättää mm. polkupyöriä, peltejä, räystäskouruja, kaapeleita, metallisia koneita (polttoaineet ja öljyt poistettava) ja metallihuonekaluja, jotka sisältävät pieniä määriä esim. muovia.
Sinne eivät kuulu: sekajäte, vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet esimerkiksi pesukoneet, sähköliedet, jääkaapit, pakastimet, televisiot ja tietokoneet.
Lavalta ei saa hakea metallijätettä!


Pikkaralasta vuoden kylä 2021 – osallistu ideointiin!

Pikkaralan kylä osallistuu Pohjois-pohjanmaan Kylät ry:n järjestämään maakunnan ”VUODEN KYLÄ 2021” -kilpailuun. Valinnassa vuonna 2021 painotetaan erityisesti kylän elinvoimaisuutta, elinkeinojen toimintaympäristön edistämistä, uusia palveluita ja kestävää kehitystä. Toivomme kyläläisiltä ehdotuksia hakemukseen perusteluiksi 16.5.2021 mennessä sähköpostilla (pikkarala@gmail.com), facebookiin tai Shellin pihalla olevaa postilaatikkoon.


Touko- ja kesäkuun lähiliikuntahaasteet

Alla on kuvat touko- ja kesäkuun lähiliikuntahaasteista. Etsi kuvan osoittamasta paikasta postilaatikko ja osallistu arvontaan jättämällä laatikkoon yhteystietosi. Arvonnat suoritetaan 1.6.2021 ja 1.7.2021. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja kyläyhdistyksen Facebook-sivuilla. Uusi haaste julkaistaan aina kylätiedotteessa.

Arvomme yhteystietonsa jättäneiden kesken paikallisten yritysten lahjoittamia palkintoja. Toukokuun palkintona arvotaan MoilaMotorsin lajoittama tuotepalkinto sekä paikallinen käsityö.

Toukokuun lähiliikuntahaaste:

Vihje: Pajarinmäki on ollut aikaisemmin nimellä Pajatörmä. Nimellä on historiansa. Paikalla on sijainnut 1950 luvulla paja, pajan seppänä toimi Ahvi Räisänen, hän oli naimisissa Esteri Pikkaraisen kanssa jonka kodin mailla paja sijaitsi.

Kesäkuun lähiliikuntahaaste:

Vihje: Pikkaralan Shell on huoltoasema kylän sydämessä. Shellillä on hyvä palvelu ja kaikkea löytyy. Huoltoasema on rakennettu vuonna 1969. Ensimmäiset bensalitrat on myyty vuonna 1970.

Pikkaralan kyläyhdistyksen lähiliikuntapostilaatikolla oli huhtikuun aikana käynyt 18 henkilöä jättämässä yhteystiedot. Arvonta on suoritettu: Merja Hongiston lahjoittaman lahjakortin intialaiseen päähierontaan voitti Maria Ritokangas. Paikallisen käsityön onnekas voittaja oli Pekka Ahonen. Onnittelut voittajille!


Huomio, huomio, tule mukaan siivoustalkoisiin!

Pikkaralan kylän yhteiset tienvarsien siivoustalkoot pidetään lauantaina 22.5.2021 klo 13 alkaen.
Oulun kaupungilta saamme lainaan roskapihtejä ja roskasäkkejä. Kaupunki hoitaa myös täysien roskasäkkien haun.
Talkoisiin voit ilmoittautua tekstiviestillä numeroon 044 982 4902 (Kerttu Jaakola). Ilmoita nimesi ja osoitteesi sekä lukumäärä, jos samasta taloudesta osallistuu useampi.
Pikkarala on jaettu useampaan alueeseen, jossa on omat talkoovastaavat ja siivousryhmät.

Kaikki mukaan! Vietetään mukava ulkoilupäivä.

Share: