PIKKARALAN kylätiedote Huhti-Toukokuu 2022

4.4.2022 -- Posted by : kylayhdistys

Kutsu kevätkokoukseen

Tervetuloa Pikkaralan kyläyhdistys ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen Pikkaralan koululle keskiviikkona 20.4.2022 klo 18.00. Kokouksessa kahvitarjoilu ja arvontaa.

Esityslista:

  1. Kokouksen avaus
  2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
  5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
  6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
  7. Muut esille tulevat asiat
  8. Kokouksen päättäminen

Kokouksen yhteydessä Oulujoen seurakunnan uusi diakoniatyöntekijä Matias Jurmu esittäytyy ja kertoo seurakunnan kuulumisia.

Yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneita kyläläisiä kannustetaan ilmoittautumaan mukaan yhdistyksen toimintaan kokouksessa tai sähköpostilla pikkarala@gmail.com. Tervetuloa!


Vappu-disco

Alakouluikäisten vappu-disco Pikkaralan koululla 29.04 klo 18-20. Halutessasi voit hassutella ja pukeutua vapputeemaan. Ohjelmassa hauskoja kilpailuja, discoilua ja tietysti kioski on auki täynnä herkkuja.

Ennen alakouluikäisiä on alle kouluikäisten disco klo 17-17.45. Kioski on auki ja vanhemmilla on mahdollisuus hörpätä pikkurahalla munkkikahvit.

Tervetuloa!


Lähiliikuntahaaste

Etsi kartan osoittamasta paikasta (nuoli) postilaatikko ja osallistu arvontaan jättämällä laatikkoon yhteystietosi. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja kyläyhdistyksen Facebooksivuilla. Arvomme yhteystietojen jättäneiden kesken paikallisten yritysten lahjakortteja tai tuotepalkintoja.

Huhtikuun vihje

Pikkaralan rautatieasema rakennettiin Oulun–Kontiomäen rautatien rakentamisen yhteydessä ja avattiin liikenteelle 1. marraskuuta 1927. Rataosan muiden asemarakennusten tapaan asemarakennus edustaa aikansa tyypillistä funktionaalista tyyliä: aiemmista kansallisromanttisista ihanteista on luovuttu ja tyyliä on pelkistetty ja yksinkertaistettu. Pikkaralan asema ei olemassaolonsa aikana toiminut itsenäisenä liikennepaikkana, vaan oli Oulun liikennepaikan alainen virkamiesasema. Pikkarala oli myös henkilöliikenteen ja tavaraliikenteen merkittävä alueellinen kuormausasema aina autoistumiseen saakka, jolloin rahti alkoi siirtyä kumipyörille. Kun henkilöjunien pysähdykset Pikkaralassa lopetettiin lättähattuliikenteen päättymisen myötä, myös aseman miehitys lopetettiin, Pikkaralan liikennepaikka poistettiin aikatauluista ja opastimet pimennettiin. Oulu–Kontiomäki-rataosan kauko-ohjauksen rakentamisen myötä 1996–1997 Pikkaralan liikennepaikka sai uuden elämän junakohtauspaikkana. Ratapihalla on yksi 780 metrin mittainen sivuraide, joka on riittävän pitkä lähes kaikille junille.

Huhtikuun 2022 karttavihje

Toukokuun vihje

Risteyksessä Pukintie muuttuu Vasankankaantieksi. Samasta risteyksestä lähtee nykyään suora tie Sutelankankaalle, jossa Pikkaralan koulu aloitti toimintansa:

Lokakuun 22. päivänä 1892 aukenivat  koulun ovet ja nelisenkymmentä 10–15 vuoden ikuista lapsukaista otettiin koulun ensi osastolle ammentamaan tiedon jyväsiä. Koulusalina oli Sutelan avara pirtti, mutta talvet 1892 ja – 93 olivat kylmiä. Moneen viikkoon ei elohopea päässyt alle 40 asteen. Ja Sutelan tuvan lattia oli uutuuttaan hatara. Kun aamulla vahvasti lämmitettiin, nousi elohopea mittarissa katon rajassa aina 30 lämpöasteeseen, mutta lattialla vesi jäätyi. Kysyttiin siinä rohkeutta opettajalta, jonka piti näissä oloissa istuttaa pieniä, kasvavia lapsia neljä tuntia yhtä kyytiä opetustyössä. Mutta opettajapa keksi keinon: Kun puoli tuntia oli opetettu, leikittiin toinen puoli, pyörittiin vinhasti piiriä ja voimisteltiin, ja niin pysyivät jäsenet taas seuraavaan puolituntisen lämpimänä.

2022 Toukokuu karttavihje

Kädentöitä käteville

Äitienpäiväaskartelu lauantaina 7.5.2022 klo 13-15 Pikkaralan koululla. Ilmoittautumiset Terhille tekstiviestillä 044 236 8672.

Betoniaskartelu 5.6.2022 klo 13-15 Hämäläisellä. Ilmoittautumiset Terhille tekstiviestillä 044 236 8672.


Tulevia tapahtumia

Oulujokiristeily 27.6.2022 klo 16-19. Ilmoittautumiset Pirjolle puh. 0500 448 004 . Hinta-arvio noin 30 €/hlö, hinta tarkentuu myöhemmin.


 

Share: