PIKKARALAN kylätiedote Helmi-Maaliskuu 2021

7.2.2021 -- Posted by : kylayhdistys

Liity Pikkaralan kyläyhdistyksen jäseneksi! Tervetuloa!

Jäseneksi liittyminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pikkarala@gmail.com ja maksamalla jäsenmaksun alla olevan ohjeen mukaisesti. Voit myös täyttää jäsenlomakkeen tästä linkistä.

Ilmoita viestissä seuraavat tiedot: Nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kotipaikka, sekä tieto siitä liitytkö varsinaiseksi jäseneksi vai kannattajajäseneksi. Tiedot voi ilmoittaa myös kirjeitse Shellin ilmoitustaulun vieressä olevaan yhdistyksen postilaatikkoon tai puhelimitse 044 4890 001. Jäseneksi liittyessäsi annat luvan tallentaa ilmoittamasi tiedot Pikkaralan kyläyhdistys ry:n pitämään jäsenrekisteriin.

Jäsenmaksun suuruudeksi syyskokous on vahvistanut: varsinainen jäsen 10 €, kannattajajäsen henkilö 10 € ja kannattajajäsen yhteisö 30 € vuodessa. Erillistä liittymismaksua ei peritä. Jäsenmaksu maksetaan Pikkaralan kyläyhdistys ry:n tilille FI46 5741 3642 5071 87 OKOYFIHH, maksun viestiksi jäsenmaksu 2021.


Valokuituverkko Pikkaralaan

Oulun Seudun Sähkö on aloittamassa MeidänKuitu-valokuituverkon rakentamista Pikkaralan alueelle vuonna 2021. Kyläyhdistys on koonnut asiaan perehtyneen valokuitutyöryhmän, jonka jäsenet kiertävät helmikuun aikana kylän kodeissa jakamassa esitteen ja tietoja hankkeesta ja vastaamassa tarvittaessa asiaan liittyviin kysymyksiin.

meidankuitu_logo.png

Ennakkokyselyn perusteella kylällämme kiinnostus valokuituverkkoon liittyminen on suurta, ja mahdollistaa sen, että liittymismaksu on vain 100 € verkon rakentamisen yhteydessä. (Myöhemmin liityttäessä hinta haja-asutusalueella on alkaen 1 100 € + lisäksi valokuidun metrihinta 15 euroa/metri.)
Valokuituverkkoon liittymisen myötä saamme myös Kaapeli-TV:n. Liittyminen valokuituasennuksen
yhteydessä 0 €
(norm. 190 €). Kaapeli-TV mahdollistaa loistavan kuvan- ja äänenlaadun, eikä säälle altista kattoantennia enää tarvita. Kaapeli-TV tuo saataville 36 tv-kanavaa, jotka kuuluvat edulliseen kuukausimaksuun, sekä mahdollisuuden tilata lisäksi kanavapaketeilla n. 150 maksu-tv-kanavaa.


Tulossa

Koronatilanteesta johtuen säännölliset tapahtumat ovat tauolla. Muutoksista ilmoitetaan kyläyhdistyksen facebook-sivulla sekä ilmoitustauluilla Shellillä, Pikkaraisenkylällä ja koululla.

Historiailta/ kylämuistelot

Vapaamuotoista keskustelua varttuneempien kyläläisten alustamana vanhojen valokuvien pohjalta. Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Perinteinen talvirieha PERUTTU

Koronarajoitusten vuoksi. Mahdollisesta korvaavasta tapahtumasta tiedotetaan myöhemmin.

Kevätkokous maaliskuussa

Kyläyhdistyksen kevätkokous pidetään keskiviikkona 17.3.2021 klo 18.00.

Seuraavat kokoontumiset ovat TAUOLLA:

•  Seniorikerho kerran kuukaudessa Pikkaralan koululla
•  Lentopallovuoro koulun salissa torstaisin klo 18.00-19.30 kyläyhdistyksen jäsenille
•  Puutyökerho keskiviikkoisin klo 17.30
•  Käsityökahvila maanantaisin klo 18.00 koulun alaluokassa
•  Kahvakuula sunnuntaisin klo 18.00


Pikkaralan kaavoitus nytkähti liikkeelle

Oulun kaupunki on lähestynyt Pikkaralan kyläyhdistystä aloittaakseen vuoropuhelun kyläläisten ja maanomistajien kanssa Pikkaralan koulun lähellä olevien Oulun kaupungin omistamien maa-alueiden kaavoittamiseksi. Tämän asian etenemisestä tiedotamme www.pikkarala.fi ja tulevissa kylätiedotteissa.

kaavakartta.jpg

 


Kuntoradan käytöstä

Muistutuksena kaikille meille; Nyt kun hiihtolatua on jälleen alettu ylläpitää, käytetään hiihtolatua vain suksilla sivakoimiseen ja muut kuntoradan käyttäjät pidättäytyvät omalla puolellaan pois ladulta, jotta latu pysyy kunnossa hiihtäjille.

Pikkaralan koulun kentän luistelukoppi

Luistelukopin aukioloajat :

•  Arkisin suljetaan klo 21
•  Viikonloppuisin avataan klo 10 ja suljetaan klo 21

Pidämmehän kopin siistinä!


Valokuvakilpailu ”Talvi Pikkaralassa”

Jälleen starttaa valokuvakilpailu, johon voi osallistua kaikki ikään katsomatta!

Ota kuva kauniista talvisesta maisemasta, tilanteesta, lemmikistä talvimaisemassa tai mistä tahansa, kunhan kuvasta näkyy talvi ja se on otettu Pikkaralassa. Mikäli kuvassa on henkilöitä, kysythän luvan heiltä, ennen kuin lähetät kuvan kilpailuun.

Lähetä kuva, mahdollinen kuvateksti sekä yhteystiedot viestillä numeroon 044 2368 672.

Kuvat julkaistaan Pikkaralan kyläyhdistyksen Facebooksivuilla ja voittaja on eniten tykkäyksiä saanut kuva. Lisäksi kyläyhdistys palkitsee yhden kuvan, jossa Pikkarala on näkyvästi tuotu esille.

Kumpikin voittaja saa palkinnoksi 20 € arvoisen tuotepalkinnon Pikkaralan aurinkoiselle parturi-kampaaja Annelle Hiushuone Samsaraan.

Voittaja selviää 12.2.2021 klo 15.00.


Helmikuun lähiliikuntahaaste

Etsi kuvan osoittamasta paikasta postilaatikko ja osallistu arvontaan jättämällä laatikkoon yhteystietosi. Arvonta suoritetaan 1.3.2021. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja kyläyhdistyksen Facebook-sivuilla. Uusi haaste julkaistaan aina kylätiedotteessa. Arvomme yhteystietojen jättäneiden kesken paikallisten yritysten lahjoittamia lahjakortteja. Helmikuun palkintona arvotaan Timo Karhu Oy:n lahjoittama Pikkaralan Shell -lahjakortti sekä paikallinen käsityö.

Vihje: ”Pikkaralan muuntoasema rakennettiin 1955-1959. Se on tärkeä osa siirtojärjestelmää, jonka avulla Oulujoella tuotettua sähköä voidaan siirtää myös Etelä-suomeen.”

Karttakuva vuodelta 1952.kartta_helmik21.jpg


Maaliskuun lähiliikuntahaaste

Etsi kuvan osoittamasta paikasta postilaatikko ja osallistu arvontaan jättämällä laatikkoon yhteystietosi. Arvonta suoritetaan 1.4.2021. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja kyläyhdistyksen Facebook-sivuilla. Uusi haaste julkaistaan aina kylätiedotteessa. Arvomme yhteystietojen jättäneiden kesken paikallisten yritysten lahjoittamia lahjakortteja. Maaliskuun palkintona arvotaan Gane Oy lahjoittama Pukin tilan  -lahjakortti sekä paikallinen käsityö.

Vihje: ”Pikkaralan lossi on Oulujoella Oulussa Pikkaralan ja Lapinkankaan Lossirannantien yksityistiellä liikennöivä lossi.  Lossi liikennöi tarvittaessa. Liikennekausi rajoittuu sulan veden aikaan, alkaen yleensä toukokuun puolesta välistä ja jatkuen lokakuun loppuun.”

Karttakuva vuodelta 1952.

kartta_maalisk21.jpg

lossi.jpg


Seuraa Pikkaralan kyläyhdistyksen tiedotusta netissä www.pikkarala.fi ja Facebookissa!

Share: