PIKKARALAN kylätiedote Elokuu 2021

16.8.2021 -- Posted by : kylayhdistys

Oulujokivarren osayleiskaavan tarkistus

Oulun yhdyskuntalautakunta on 22.6.2021 päättänyt asettaa Oulujokivarren osayleiskaavan tarkistuksen ja päivitetyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville.

Nähtävilläolo alkaa elokuussa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta jätettyyn palautteeseen yhdyskuntalautakunta hyväksyi vastineet, jotka tullaan postittamaan palautetta jättäneille.

Yhdyskuntalautakunta merkitsi kokouksessaan 22.6.2021 tiedoksi myös Oulujokivarren osayleiskaavan tarkistukseen liittyvät Madekosken, Sanginsuun ja Pikkaralan lupaharkintaa ohjaavat lähtökohdat ja jatkotoimenpiteet. Lupaharkintaa ohjaavat periaatteet tullaan laatimaan osayleiskaavan tarkistuksen
yhteydessä ja ne hyväksytään yhdyskuntalautakunnassa.

Oulun yhdyskuntalautakunta on 16.3.2021 § 121 käynnistänyt Oulujokivarren osayleiskaavan tarkistuksen laadinnan sekä asettanut nähtäville osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Tämä on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 63 §:n mukainen ilmoitus kaavoituksen vireilletulosta.

Lähde: https://ouka.fi/oulu/kaupunkisuunnittelu/oulujokivarren-osayleiskaavan-tarkistus


Valokuituverkko etenee

MeidänKuitu-valokuituverkon rakentaminen Oulun Pikkaralassa etenee suunnitelmien mukaisesti. Runkoverkon rakennus on meneillään.

Mikäli tonttisuunnitelmaasi ei ole vielä tehty, etenee valokuidun rakentaminen osaltasi kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa urakoitsija ottaa yhteyttä ennen tonttisi tieliittymän alitusta. Toisessa vaiheessa tehdään varsinainen tonttisuunnitelma, jossa määritellään kuidun reitti kiinteistöllesi. Tämä sen vuoksi, jotta teiden alituksia päästään tekemään jo nyt, vaikka tonttisuunnitelmien teko on vielä osittain kesken.

Sprayllä maalattuja viivoja pihoilla?

Kuiturakentamisen yhteydessä pihallesi ilmestyy sprayllä maalattuja viivoja. Kyseessä ovat olemassa olevien kaapeleiden merkinnät. Merkintöjen tarkoituksena on ehkäistä tahattomia kaapelikatkoja kaivuutöiden yhteydessä. Merkinnät eivät siis liity kiinteistön valokuitukaapelin rakentamiseen.


Back to school- ulkoilutapahtuma & disko

Back to school -ulkoilutapahtumaa vietetään lauantaina 21.8.2021 klo 16–18 Pikkaralan koulun pihalla.

  • Maagista, hämmästyttävää ja herisyttävän hauskaa – taikuri Roope Ylitalo esiintyy.
  • Tutustu frisbeegolfiin! Pikkaralan Frisbeegolf opastaa meitä lajin saloihin.
  • Lapsille poniratsastusta ja keppariesteitä. Kepparit mukaan, lainaksikin löytyy!

Makkaranpaistoa ja mehu- sekä kahvi- ja pullatarjoilu. Kaikenikäiset kyläläiset tervetuloa!

Ulkoilutapahtuman jälkeen disko alakoululaisille Pikkaralan koululla klo 18–21. Hauskaa discomeininkiä ja kioskista herkkuja! Tervetuloa!


Bensanjakelu loppuu Shellillä?

Pikkaralan Shellin olisi uusittava koko mittarikentän suojaustekniikka lokakuun loppuun mennessä. Mikäli sitä ei tehdä, päättyy polttoainejakelu Pikkaralan Shellillä näillä näkymin lokakuun lopussa. Investoinnin toteuttaminen tai mahdollisen siirtymäajan jatko on selvityksen alla.

Kehitysideoita?

Ollakat ovat kuitenkin valmiita investoimaan uuteenkin toimintaan kiinteistössä ja toivovat kyläläisiltä ideoita ja ehdotuksia siitä, mitä palveluja kyläläiset haluaisivat jatkossa heidän tarjoavan. Ehdotuksia voi käydä kertomassa Ollakoille Shellillä, sähköpostitse shell.pikkarala@gmail.com tai kyläyhdistykselle pikkarala@gmail.com.


Elokuun lähiliikuntahaaste

Etsi kuvan osoittamasta paikasta postilaatikko ja osallistu arvontaan jättämällä laatikkoon yhteystietosi. Arvonta suoritetaan 1.9.2021. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja kyläyhdistyksen Facebook-sivuilla. Arvomme yhteystietojen jättäneiden kesken paikallisten yritysten lahjakortteja. Elokuun palkintona arvotaan Linnunradan tilan lahjakortti.

Vihje: ”1920 Oulujoen Ylikylien nuorisoseura rakensi palaneen vanhan Väinölän tilalle uuden Väinölän Ylipukin ja Hiltulan välimaastoon. Nuorisoseuran aktiivitoimiminen väheni 1930-luvun loppua kohden. Väinölässä järjestettiin vierailuiltamia ja iltamatansseja sekä näytettiin elokuvia. Suuri tapahtuma oli myös 1930-luvulla Ylikylän Marttayhdistyksen järjestämä äitienpäivä juhla. Nuorisoseuran toimintaan kuului urheilu, näytelmätoiminta ja ajoittain kuorolaulu.”


Kuulalla kroppa kuntoon

Kahvakuulaillaan sunnuntaisin klo 18–19 Pikkaralan koululla. Tervetuloa mukaan. Kahvakuulaan osallistuminen on ilmaista.


Seuraamme ja noudatamme kokoontumisia järjestäessämme valtakunnallisia ja alueellisia koronaohjeita sekä suosituksia. Älä tule tilaisuuksiin mikäli sinulla on Covid-19 viittaavia oireita  (kuume, yskä, kurkkukipu, flunssa, pahoinvointi, ripuli tai äkillinen haju- tai makuaistin heikkeneminen) tai olet ollut ulkomailla viimeisen 14 vuorokauden aikana. Pidetään kaikki huolta turvavälien säilyttämisestä sekä käsi- ja yskimishygieniasta

Share: